NAPOVED DOGODKA

Spoštovani,

ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch bo v nedeljo, 20. junija 2021, dopoldne obiskala Porabje, zvečer pa bo zbrane nagovorila tudi na spletni proslavi Kulturnega društva Slovenija Stuttgart.

V Porabju se bo ministrica udeležila prireditve ob 30. obletnici samostojnosti Slovenije, ki jo v vojaškem muzeju v Čepincih organizira najštevilčnejše slovensko društvo v Porabju, Društvo porabskih slovenskih upokojencev. Pred tem se bo ministrica v Gornjem Seniku udeležila predstavitev knjige avtorja Lojzeta Kozarja ml. o župniku Janošu Küharju, ki je skoraj pol stoletja ohranjal slovensko narodno zavest v Porabju.

Nedeljo bo ministrica zaključila v družbi rojakov, ki živijo v Nemčiji. Kulturno društvo Slovenija Stuttgart ob 20. uri namreč pripravlja spletno prireditev v luči obeležitve 30. obletnice samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Večer bo prepleten z lepim kulturnim programom, ki ga bodo med drugim popestrili tudi učenci dopolnilnega pouka slovenščine. Ob tej priložnosti pa bodo predstavili tudi zbornik slovenskih organizacij in učiteljev slovenskega jezika v Nemčiji.

V živo

12.00 - 16.00h